Platform Wederopbouw Rotterdam

Maakt bewust van de wederopbouwhistorie van Rotterdam

Doelstelling

1946   Van Traa presenteert zijn basisplan voor de wederopbouw.

Platform Wederopbouw Rotterdam heeft als doel Rotterdammers, van jong tot oud, van bewoner tot stadmaker, bewust te maken van de wederopbouwhistorie in de stad om hiermee meer betrokkenheid te creëren naar hun omgeving. 

Activiteiten, kennis

In 2015 startte het Platform met het verhaal over de oostelijke binnenstad. Dit gebied was door de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed aangewezen als nationaal aandachtsgebied. Stapsgewijs worden de verhalen over andere Rotterdamse wederopbouwwijken, gebouwen, gebeurtenissen en personen uitgebreid.

Het Platform vertelt de verhalen over de wederopbouw van de gebouwen, personen en gebeurtenissen op meer manieren. Zoals door rondleidingen, tentoonstellingen, lezingen, social media en door het organiseren van het evenement Opbouwdag

Wederopbouw is het begrip dat gebruikt wordt voor de herbouw van Nederland na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. In de architectuur en stedenbouw betreft het vooral de periode van 1945 tot ongeveer 1968. Rotterdam is dé Wederopbouwstad van Nederland.

De belangrijkste verzamelplaats voor informatie en verhalen over de wederopbouw in Rotterdam.is de website van het Platform. 

Meer informatie of contact: