Nieuws en Actualiteiten

Nieuwsfeiten uit de dorpen van Rotterdam

Radio Rijnmond

21 september 2021

Presentator Erik Lemmers is veelal op dinsdagen  op een bijzondere plek in de regio waar hij een mix maakt van gesprekken met interessante mensen en veel muziek.

Zo was hij op 3 augustus in Charlois, 9 augustus in Overschie, op 17 augustus in Rozenburg, op 24 augustus in Kralingen en 14 september in Pernis. Op 21 september was Erik Lemmers in Delfshaven.

De voorlopige planning is: 5 oktober Hillgersberg, 12 oktober Hoogvliet, 2 november IJsselmomde en 16 november Schiebroek. 

Zie voor het definitieve programma de website van Radio Rijnmond.

Expositie Tuinbeelden van Buitenplaats De Tempel in Museum Oud-Overschie in Rotterdam

6 september 2021

De expositie ‘De Tuinbeelden van Buitenplaats De Tempel’ in Museum Oud-Overschie. Hart van de tentoonstelling vormt een aantal achttiende-eeuwse beelden, afkomstig van De Tempel. Verder zijn bodemvondsten uit de weilanden rondom De Tempel te bewonderen. De expositie is te zien vanaf het weekend van Open Monumenten Dag op 11 en 12 september en volgende weekenden tot maart 2022 en kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan De Tempel. Het museum is open op de Open Monumentendagen van 11.00 tot 17.00 uur en hierna op zaterdag en zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Als onderdeel van het herstel van De Tempel worden de historische beelden door Stadsherstel Historisch Rotterdam gerestaureerd en hierna in de tuin teruggeplaatst. Benieuwd naar de expositie? Kijk hier voor de virtuele 3D-tour!

Historisch café 1 augustus 2021

12 juli 2021

Op 1 augustus van 14.00 tot 16.00 uur wordt in de Gildezaal van de Stadsbrouwerij De Pilgrim een Historisch Café georganiseerd door Stichting Verborgen Stad i.s.m. Historisch Genootschap Delfshaven. Hier geven de makers van het digitale platform TimeTransit een lezing over de zeventiende-eeuwse digitale reconstructie van Delfshaven en hun onderzoek naar verhalen van nieuwkomers van toen.

Meer informatie: delfshavenfestival.nl. 
Aanmelden via info@stichtingverborgenstad.nl, de lezing is gratis.

Nieuwe SRivD website is online

27 mei 2021

De website van de SRivD is vernieuwd. Een nieuwe frisse uitstraling en aangepast aan de huidige tijd.De website past zich automatisch aan al naar gelang welk apparaat je ook gebruikt: het is een  'responsive site'. 

De website van SRivD is sinds 27 mei 2021online, ondanks het feit dat gegevens van verschillende deelnemers en betrokkenen nog moet worden aangevuld. Dat gaat op korte termijn gebeuren.

Open Monumentendag Rotterdam!

Download de routes door Rotterdam op de site van OMD-2021

De Tuindorpen route, de Scholenroute, de Delfshaven route en de Feijenoord-Kralingen route: verschillende speciaal samengestelde en rijk geïllustreerde routes nemen mensen mee op een monumentale ontdekkingstocht – te voet of per fiets – door de verschillende delen van de stad. De kaarten zijn voorzien van interessante informatie, historische feiten, weetjes en portretten van mensen ‘op de route’.

Klik HIER voor een directe link naar de routes van OMD Rotterdam