De Vereniging Vrienden van de Museumwoning 

De Museumwoning Tuindorp Vreewijk op Lede 40 stamt uit november 1917 en was in 1918 klaar voor verhuur.

Doelstelling

De Vereniging stelt zich ten doel het in stand houden van de museumwoning van Tuindorp Vreewijk, het aanleggen en beheren van een professionele wijkdocumentatie van Tuindorp Vreewijk en het functioneren als kenniscentrum van de geschiedenis van Tuindorp Vreewijk.

Activiteiten, kennis

“Zoo moge hier een Tuinstad verrijzen waarin een meer harmonisch leven voor den stedeling mogelijk wordt”.  In 1918 sprak Karel van der Mandele deze wens uit voor de toekomst in zijn toespraak bij de offciële opening van Tuindorp Vreewijk.

De Museumwoning Lede 40 geeft een uniek beeld van het oorspronkelijke Tuindorp Vreewijk aan het begin van de twintigste eeuw. De laatste bewoner op dit huisadres heeft er tot aan zijn dood gedurende tachtig jaar onafgebroken gewoond. Zodoende is deze woning in de oorspronkelijke staat gebleven. Er is geen douche en geen centrale verwarming, de keuken is authentiek en ook de kleurstelling van het interieur is origineel. Hierdoor krijgen bezoekers van de Museumwoning Lede 40 het gevoel in het verleden van het Tuindorp te stappen.

De museumwoning is meer dan een historisch object, het is een trefpunt van de mensen in een veranderend Vreewijk.

De museumwoning is open op woensdagen en op de 1e zaterdag van de maand van 11.00-16.00 uur. Op afspraak zijn bezoeken op andere tijdstippen en zijn rondleidingen mogelijk.

Meer informatie of contact:

De Vereniging Vrienden van de Museumwoning 
E-mail: info@museumvreewijk.nl


http://www.museumvreewijk.nl