Historisch Genootschap Hoek van Holland

Het Historisch Genootschap Hoek van Holland maakt historische informatie over Hoek van Holland beschikbaar

Doelstelling

Het Historisch Genootschap Hoek van Holland is er voor de inwoners van Hoek van Holland, waarbij historische informatie over Hoek van Holland aan de hand van foto’s, video’s en verhalen beschikbaar worden gemaakt voor iedereen, die in haar mooie en interessante geschiedenis geïnteresseerd is.

Activiteiten, kennis

Het Historisch Genootschap Hoek van Holland verzamelt, beschrijft en digitaliseert foto’s en documenten. Voorts worden het voormalige plaatselijke weekblad De Vuurtoren en het huidige plaatselijke weekblad De Hoekse Krant gedigitaliseerd.

Het Genootschap heeft een website met een tijdlijn en een grote veelheid aan rubrieken. Dit zijn o.a.: architectuur, defensie, handel en middenstand, havens, loodswezen, oorlog, toerisme en recreatie.

Elke eerste dinsdag van de maand is er een historische inloop in de bibliotheek van Hoek van Holland. Leden van het Genootschap zijn daar aanwezig om vragen over de Hoekse geschiedenis te beantwoorden. Bezoekers worden dan ook uitgenodigd in de oude schoenendozen te snuffelen en de vondsten mee te nemen naar de bibliotheek. De foto’s worden, na toestemming, gescand en kunnen daarna weer meegenomen worden.

Meer informatie of contact: