Historisch Genootschap Roterodamum

Het Historisch Genootschap Roterodamum is dé historische vereniging van geheel Rotterdam.

Doelstelling

Het Historisch Genootschap Roterodamum (HGR) is in 1947 opgericht met het doel de belangstelling voor de geschiedenis van Rotterdam en omgeving te bevorderen. 

HGR is medeoprichter van de Stichting Rotterdam is vele Dorpen.

Activiteiten met en door vrijwilligers

Interesse in het verleden betekent aandacht voor de toekomst.

Het Historisch Genootschap Rotterdam draagt bij aan het levend houden van het Rotterdams verleden. HGR koestert en beschermt het ‘verhaal’ van onze stad Rotterdam.

De leden van Roterodamum ontmoeten elkaar op interessante plekken in de stad of de regio. Roterodamum organiseert excursies en lezingen. Elk lid ontvang het magazine de Kroniek, de digitale nieuwsbrieven plus het bijzondere Essay Roterodamum en het Rotterdamse Jaarboekje.

Rotterdam is een stad met een indrukwekkend verleden. De jonge geest van de stad is niet nieuw. Rotterdam is altijd vooruitstrevend geweest. Ook vele andere karakteristieken die aan de moderne stad worden toegedicht, kennen hun oorsprong in het dynamische verleden. Dat is echter nauwelijks meer zichtbaar. De oprichters van het Historisch Genootschap Roterodamum beseften dat toen zij in 1947 keken naar de kale vlakte van de verwoeste binnenstad. Zij waren niet de enigen. Vele Rotterdammers begrepen dat er speciale zorg nodig was om het indrukwekkende verleden van de stad levend te houden. Dat geldt nu nog steeds. Rotterdam is een stad met een rijke historie.

Meer informatie of contact:

Historisch Genootschap Roterodamum Rotterdam
Postbus 23538, 3001 KM
E-mail: roterodamum@roterodamum.nl
https://www.roterodamum.nl/