Historische Commissie “De Ommoordse Polder” 

Ontstaan uit interesse in de geschiedenis van de hoeve "Keizershof".

Doelstelling

De Historische Commissie "De Ommoordse Polder" is onderdeel van Bewonersvereniging "Heide-Bes". De Commissie onderzoekt de geschiedenis van het gebied waar vanaf 1965 de wijk Ommoord is gebouwd.

Activiteiten, kennis

Rond de plaats waar de hoeve "Keizershof" stond zijn  woonwijken met o.a.staatnamen eindigens op heide en op bes. Binnen de bwonersvereniging "Heide-Bes" was interesse voor de historie van het gebied. 

Voor de massale woningbouw liep in het gebied de Ommoordseweg, feitelijk een landweggetje. Het aanleggen van die Ommoordseweg, zo'n 100 jaar geleden, is door de Commissie onderzocht en vastgelegd in het boekje "De Ommoordseweg van begin tot eind”. De Commissie heeft een uitgebreid archief van foto's en krantenartikelen over Terbregge, Ommoord en de voormalige Ommoordse Polder beschikbaar, maar ook landkaarten, filmpjes en luchtfoto's zijn te bewonderen.

Samen met de Historische Commissie van "Terbregge’s Belang" organiseert de Commissie elke 3e donderdag van de maand van 13:00 tot 16:00 uur een inloopmiddag (en twee maal per jaar een inloopmiddag en -avond) in de Rietganszaal van het Gerard Goosenflat, Huis van de Wijk, Thomas Mannplaats 150, 3069 NE  Rotterdam. Bij voldoende belangstelling wordt er rond 14:00 een korte presentatie gegeven: "Ommoord van Nul tot Nu".

Meer informatie of contact:

Historische Commissie “De Ommoordse Polder” 
E-mail: secretariaat@heidebes.nl 


http://historie.heidebes.nl