Stichting Museum Overschie

Het museum kent een binnen- en buitengedeelte en is de voortzetting van de in 1973 opgerichte vereniging.

Doelstelling

De Stichting Museum Overschie heeft tot doel het beheren, uitbreiden en verstrekken van informatie over de verzameling van foto’s, documenten en voorwerpen over de geschiedenis van Overschie. 

Activiteiten, kennis

De Stichting Museum Overschie is opgericht in 1988 onder de naam Stichting Museum Oud-Overschie, zij is de voortzetting van de Vereniging Oud-Overschie die in 1973 was opgericht.

De Vereniging Oud-Overschie zette zich in voor behoud van verschillende gebouwen en objecten in Overschie en organiseerde verschillende evenementen en tentoonstellingen.Op de website van de stichting wordt de geschiedenis van het dorp op hoofdlijnen weergegeven.

De naam van het Museum Overschie 'De Hoop Doet Leven' is afkomstig van het aan de Overschiese Dorpstraat ooit gevestigde kleine snoepwinkeltje met de naam 'Hoop doet leven'. Museum Overschie beschikt over een grote verzameling van foto’s, documenten en voorwerpen over de geschiedenis van Overschie. Het museum kent een binnen- en buitengedeelte. 

Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur zijn er vrijwilligers aanwezig die op vragen in kunnen gaan. Voorts op afspraak. Per onderwerp is in het museum meer informatie aanwezig.

Meer informatie of contact:

Museum Overschie 'De Hoop Doet Leven'
Overschiese Dorpsstraat 136-140
3043 CV  Rotterdam 
Telefoon: 010 415 8864
E-mail: info@museumoverschie.nl

http://www.museumoverschie.nl