Stichting Ons Rotterdam

Het blad voor alle mensen die van Rotterdam houden

Doelstelling

Stichting Ons Rotterdam geeft 4x per jaar een populair historisch tijdschrift uit van 52 pagina’s met verhalen over het verleden en heden van de stad met persoonlijke herinneringen en vele andere wetenswaardigheden.

In elke uitgave staan vaste rubrieken, zoals Heden-naast-Verleden, Rijksmonument, Ons Gedicht, een Rotterdams gerecht, een oud-beroep, Rotterdam-reageert en een fotokwis. Ook staat er een artikel in van Stadsarchief Rotterdam.

Activiteiten, kennis

Vanuit de vereniging Rotterdam Onverwoestbaar is in oktober 1979 het eerste nummer van Ons Rotterdam verschenen. Het werd een tijdschrift met een echt Rotterdams geluid, met verhalen en foto’s over het verleden en heden van de stad en regio, persoonlijke herinneringen en vele andere wetenswaardigheden.

Het tijdschrift is nu een kwartaaluitgave met 52 pagina’s, vele foto’s en een omslag in kleur. In elke uitgave staan vaste rubrieken, zoals Heden-naast-Verleden, Rijksmonument, Ons Gedicht, een Rotterdams gerecht, een oud-beroep, Rotterdam-reageert en een fotokwis. Ook staat er een artikel in van Stadsarchief Rotterdam.

De Rotterdammer van het jaar
Veertig jaar lang hebben de vrijwilligers De Rotterdamse Dag georganiseerd met als hoogtepunt het uitroepen van De Rotterdammer van het Jaar. De laatste keer was dat in 2018.

Lezingen op locatie
Ons Rotterdam organiseert dia-lezingen. Lezingen worden op verzoek
ook gegeven op locatie. Dit onder andere bij zorginstellingen en wijkaccomodaties. 

Meer informatie of contact:

Stichting Ons Rotterdam
Postbus 53281, 3008 HG ROTTERDAM
Telefoonnummer: 010 48 04 513
Van maandag tot en met vrijdag: 13.00 uur tot 16.00 uur
E-mail naar info@onsrotterdam.nl voor informatie
https://www.onsrotterdam.nl/vrijwilligers