Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde 
Stichting Insula Mundi

Het geheugen van het eiland IJsselmonde

Doelstelling

De Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde is een vrijwilligersorganisatie die zich ten doel stelt de geschiedenis van het eiland IJsselmonde en haar bewoners in kaart te brengen. De Stichting Insula Mundi beijvert zich voor het behoud van het cultureel erfgoed van IJsselmonde.

Voornamelijk door vrijwilligers worden gegevens verzameld op het gebied van genealogie, topografie, archeologie, sociografie, de industriële ontwikkelingen en de monumenten. 

Activiteiten, kennis

Hoewel het streekarchief eigenlijk meer een historische databank genoemd kan worden, bezit het archief een grote schat aan gegevens. Insula Mundi houdt zich o.a. bezig met historische publicaties.

Gegevens waarover het streekarchief beschikt zijn o.a.vele genealogieën, stamreeksen en kwartierstaten van inwoners van IJsselmonde. Er is een database, waarin de gegevens uit ca. 250.000 akten van de Burgerlijke Stand van de voormalige en huidige gemeenten op IJsselmonde kunnen worden geraadpleegd.

Het streekarchief beschikt over een bibliotheek en een uitgebreide fotocollectie. Voorts zijn er oude gebruiksvoorwerpen uit het boerenleven. 

Meer informatie of contact:

Stichting Streekarchief IJsselmonde 
Stichting Insula Mundi
Herenwaard 23, 3078 AK Rotterdam

E-mail: info@streekarchiefijsselmonde.nl

https://streekarchiefijsselmonde.nl